Ерлинг Халанд, голмайсторът на Манчестър Сити, каза в интервю, публикувано във France Football, че мечтае за Златната топка, присъдена от френското списание и ФИФА. Норвежкият нападател постигна требъл с тима си миналия сезон. Автор на 56 гола през миналия сезон, успешен в Шампионската лига, Висшата лига и ФА Къп, Ерлинг иска да повтори с Манчестър Сити историческото представяне.

„Плаках за първи път от много време, защото сбъднах най-голямата си мечта. Всички тези емоции и тази радост бяха породени и от успешните индивидуални изяви през първия ми сезон с отбора на Гуардиола. Финалът на лигата с Интер беше специален мач. Не можех да мисля за хеттрик, играта на отбора и резултатът бяха от значение".

Норвежкият нападател вярва, че бариерата от 56 отбелязани гола, поставена през 2022-2023 г., може да бъде преодоляна: „Ще бъде трудно, защото трябва да повторим историческия „требъл“. Сега всеки ще иска да ни бие. Честно казано, не очаквам да подобря личния рекорд, но като се има предвид качеството на отбора, нищо не изглежда невъзможно. Мога само да благодаря на колегите за пропуските, които получих. Ако имаме двубой с по-слаб отбор във Висшата лига, не се готвим за мача от Шампионската лига във вторник или сряда. Трябва да си наистина запален по футбола. Да правя всичко с удоволствие, ден след ден, без значение дали е просто тренировка или мач за трофей. Вярвам в себе си, наистина. Знам, че мога още много да се подобря, все още съм омлад. Но да, мисля, че имам шанс тази година за Златната топка", каза още цитираният от Труд Халанд. 

Снимка: БГНЕС