Защитникът на Манчестър Сити Кайл Уокър удължи договора си с клуба до лятото на 2026-а година, като е получил разбира се и по-добри условия в него. 

Още през миналия сезон той имаше трудности, като изпадна от плановете на Пеп Гуардиола, бе резерва във финала на Шампионската лига, а през лятото се заговори, че може да премине в Байерн. 

В крайна сметка обаче, английският национал реши да остане, започна силно новата кампания и сега получи удължаване на контракта си с шампионите за още 2 години, след като настоящият изтичаше през следващото лято. 

„Много съм развълнуван, че поднових договора си със Сити. Бъдещето ми е тук и това е най-доброто за мен. Насладих се на всеки един момент с отбора през последните 6 години, а спечеленият требъл миналата кампания е нещо, което няма да забравя никога“ заяви Уокър, който има 15 трофея с Гражданите. 

„Той е невероятен футболист и със  своята скорост, сила и опит е ключова фигура за нас. За мен той е най-добрият десен защитник в  света, играч с уникални умения, който е сериозна част от успехите ни в последните години“ отчете футболният директор Чики Бегиристайн.