Манчестър Сити продължава с лесните победи през сезона. "Гражданите" удариха гостуващия Нотингам Форест с 2:0 в мач от шестия кръг от Висшата лига. Така шампионът на Англия остава 100-процентов от началото на сезона. Сити е единственият тим. Сити има 18 точки от толкова възможни.

Победата на манчестърци бе изкована от Фил Фодън и Ерлинг Холанд, които бяха точни в 7-ата и 14-ата мин.

В началото на втората част пък "гражданите" останаха с 10 души, след като Родри си изпусна нервите и получи директен червен картон.


Още в 3-ата мин стражът на гостите Търнър показа класа. Световният шампион с Аржентина Хулиан Алварес стреля от пряк свободен удар, но вратарят боксира.

Сити откри в 7-ата мин. "Гражданите" на Пеп разиграха продължително. Уокър бе намерен с диагонален пас в наказателното поле. Английският национал свали с едно докосване към сънародника си Фодън, който с мощен шут за малко да скъса мрежата на Форест.

Интересното е, че прати крилото на Сити да прати топката във вратата, неговите съотборници са си дали цели 46 паса.

7 мин по-късно шампионът на Англия удвои чрез головата си машина Ерлинг Браут Холанд. Норвежкият таран получи асистенция от Матеуш Нунеш и с глава не остави шансове на Търнър.

След гола "небесносините" успокоиха темпото и разиграваха бавно и постепенно.
До края на полувремето шансовете за гол пред двата тима липсваха. Единствено в 21-ата Морган Гибс-Уайт атакува вратата на Ман Сити с удар от фал, но след рикошет в тялото на Родри тя отиде в ъглов удар.
Четири по-късно мощен изстрел на Хулиан Алварес пък бе отразен от Търнър.

Още в началото на втората част един от лидерите на Сити - Родри, направи голяма глупост.

Испанецът влезе в словесна схватка с Морган Гибс-Уайт. Родри си позволи да избута на няколко пъти съперника си, след което го и хвана за гушата, а реферът на секундата го прати под душове.

След като останаха с човек повече, гостите от Нотингам погледаха по-смело към вратата на Едерсон. Удар на Гибс-Уайт летеше към мрежата на Сити, но Рубен Диаш сложи тялото си самопожертвователно на пътя и тя излезе в корнер.

В 70-ата мин Форест бе най-близо до гола. Антони Еланга опита да намери Тайво Авонии на задна греда, но нападателят на гостите остана на сантиметри от това да прати топката в мрежата.

Ерлинг Холанд пък се отчете с най-големия пропуск с мача. Нейтън Аке центрира от дясно към стрелеца на Сити, който чакаше в наказателното поле. Въпреки че вратата е празна, звездата на Сити изкара удара високо в аут.

В 88-ата след рикошет в крака на Еланга топката отиде аха да влезе в мрежата на Едерсон, но спря от външната страна на мрежата му.

В добавеното време на срещата гостите отправиха два застрашителни удара към стража на Сити. Първо Еленга стреля, но бразилецът изби със сетни сили. Секунди по-късно вратарят на Сити отново улови шут на противник.

Манчестър Сити - Нотингам (Ф) 2:0

Голмайстори: 1:0 Фодън ; 2:0 Холанд (14)


Старови състави:

Ман Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Аканджи, Гвардиол, Родри, Нунеш, Фодън, Алварес, Холанд, Доку

Нотингам Форест: Търнър, Орие, Боли, Ниакате, Аина, Сангаре, Домингес, Мангала, Тавареш, Гибс-Уайт, Авони