Манчестър Сити тресна с 3:1 РБ Лайпциг във втори мач от група G на Шампионската лига.

Почти до края на срещата мачът вървеше 1:1, но в заключителните минути "гражданите" показаха защо са актуалният носител на купата с Ушите.

През миналия сезон двата тима отново се срещнаха в Шампионската лига, само че в 1/8-финалната фаза. Тогава Сити разби Лайпциг с внушителното 7:0 на своя стадион.


Фил Фоудън откри за носителя на Шампионската лига от миналия сезон. Английският национал бе точен в 25-ата минута. В началото на втората част Лоис Опенда изравни. Хулиан Алварес вкара за 2:1 в 84-ата мин. В добавено време друга резерва - Джереми Доку, оформи крайния резултат.

Сити стартира мача в обичайното си темпо. Играчите на Пеп разиграха дълго и търсеха свободно пространство в защитата на немския тим, за да го накажат.

В 14-ата мин дойде първата опасност пред вратата Бласвих. Бернардо Силва не успя да засече по най-добрия начин центриране на Фоудън и от близка дистанция прати топката в аут.

Натискът на "гражданите" продължи и това даде резултат в 25-ата мин, когато шампионите на Англия откриха.

Рико Люис и Бернардо Силва разиграха на двойно. Юношата на Сити пусна към Фоудън, който с прецизен удар в левия ъгъл не остави шансове Бласвих.

След 30 мин игра голмайсторът на "гражданите" в този двубой изведе машината за попадения Ерлинг Холанд зад защитата на Лайциг.
Ъгълът обаче бе малък и норвежецът стреля встрани.

В края на полувремето пред Холанд се отвори още един шанс. Мощният шут на голямата звезда на Сити обаче бе отразен от стража на домакините.

Втората част започна с изненадващ гол на немския тим. Грийлиш изгуби топката в средата. Поулсен овладя и тръгна напред. Последва извеждащ пас към Опенда, който стреля към вратата на Едерсон. Топката чукна гредата, а след това се оплете в мрежата на Сити.

Допуснатият гол очаквано раздразни шампионите на Европа.

В 57-ата мин Ерлинг Холанд овладя подаване от Фил Фодън, но ударът му от вътрешността на наказателното поле профуча на сантиметри встрани от дясната греда.

6 мин по-късно Сити получи правото да изпълни пряк свободен удар от близка дистанция. Зад топката застана Фил Фоудън. Ударът му обаче срещна гредата.

В 71-ата минута Холанд профука нов шанс за гол. Норвежецът бе намерен на чудесна позиция, но ударът му бе много неточен.

Сити все пак стигна до нов гол. Попадението бе дело на резерва Хулиан Алварес. Световният шампион с Аржентина получи от Доку около границата на наказателното поле и с фалцов удар матира вратаря на гостите.

Домакините опитаха отново да изравняват в края на мача. Кристоф Баумгартнер се озова на чудесна позиция, но ударът му премина на милиметри от гредата на Сити.

В добавеното време Алварес и Доку си размениха ролите и аржентинецът изведе съотборника си сам срещу вратаря, а младият талант не сбърка - 3:1.

РБ Лайпциг - Манчестър Сити 1:3

0:1 Фоудън (25); 1:1 Опенга (48); 1:2 Алварес (84); Доку (90+)


Стартови състави:

РБ Лайпциг: Бласвих, Клостерман, Симакан, Лукеба, Раум, Симонс, Шлагер, Зейвалд, Форшберг, Опенда, Поулсен

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Аканжи, Диаш, Гвардиол, Люис, Родри, Силва, Фоудън, Грийлиш, Холанд