Хосеп Гуардиола призовава футболистите да започнат да стачкуват с оглед плановете на големите организации, които не спират да натоварват и без друго претоварения график. Той коментира пред The Athletic, че е време синдикалните лидери да обмислят активни стачни действия.

В рамките на следващите 3-4 години УЕФА и ФИФА ще направят радикални промени в почти всички свои турнири. Шампионската лига удължава формата си с още два мача в груповата фаза, а Световното клубно първенство ще включва 32 тима и ще се провежда веднъж на всеки четири години.

В момента в английската Висша лига има истинска здравословно криза с внушителните 116 контузени играчи, по данни на официалната статистика. Челси е рекордьор с 13 липсващи състезатели, следван от Кристъл Палас с 9, а Манчестър Юнайтед, Нотингам Форест, Шефийлд Юнайтед и Тотнъм са по 8.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, хвърля вината за тази криза върху миналата кампания, когато Световното първенство в Катар наложи прекъсване на клубните надпревари за декември, за да се проведе Мондиала. Междувременно се състояха и традиционните вече мачове от Лигата на нациите.

Теоретично даден играч би могъл да изигра 87 официални мача през сезон 2024/25, което би бил абсолютен рекорд.

Юрген Клоп пък е привърженик на идеята да се постави лимит върху срещите, които даден играч може да изигра в рамките на година. Това обаче би създало конфликт между клубните мениджъри и националните селекционери, какъвто и без друго отдавна е налице.

@theathleticfc Football has an injury crisis. So, what’s causing it and what can be done? Let’s find out ? #footballtiktok #soccertiktok #ucl #soccer @The Athletic FC ♬ original sound - The Athletic FC