Ерлинг Холанд може и да превъртя футбола миналата година с рекордите си за Манчестър Сити, но през настоящата кампания се наблюдава известен спад във формата на тарана. Това накара мнозина да го разкритикуват, а в това число влиза и бившият аржентински национал - Хорхе Д'Алесандро, според когото Хулиан Алварез вече хвърля сянка върху Холанд.

Той е превъплъщението на Алфредо Ди Стефано. Играе и като племейкър. Именно това направи Алфредо толкова велик за Аржентина и Реал Мадрид. Той е машина за атакуване. Това момче е на нивото на Алфредо, но версия 2.0“, каза Д'Алесандро пред TyC Sports.

Мнозина пренебрегнаха приноса на талантливия аржентинец за требъла миналата година при „гражданите“ и за Световната титла с националния си тим. Той обаче вкара 19 гола и даде 5 асистенции във всички турнири, като почти през цялото време бе считан за резерва от Хосеп Гуардиола и Лионел Скалони. От старта на новата кампания изглежда още по-впечатляващо и вече има 6 попадения и 5 голови подавания.

Ерлинг Холанд със сигурност има поводи за притеснение, защото Гуардиола вече имаше възможност да работи с подобен на него нападател в лицето на Златан Ибрахимович в Барселона, но липсата на някои качества в разиграването костваха мястото дори на великия швед на „Ноу Камп“. Току виж прогнозата, че норвежецът няма да изкара дълго на „Етихат“ се окаже вярна в крайна сметка.