Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола призна, че той и играчите му все още плащат цената на изключителния требъл, който отборът постигна през миналия сезон, пише Sportal. Според испанеца, сега целта на „гражданите“ е просто да бъдат близо до своите съперници във Висшата лига, за да могат в края на сезона отново да включат на пълни обороти и да атакуват титлата за четвърти пореден сезон.

Требълът имаше влияние върху всички нас, включително и върху мен. Затова трябва да се постараем да влезем във финалните етапи от сезона, стоейки близо до нашите съперници. Ще се опитаме да го направим отново. Казах много пъти, че никой не е печелил четири поредни титли във Висшата лига, което показва, колко е трудно. Сега е важно просто да стоим близо до останалите. В Шампионската лига първата цел е да са класираме за следващата фаза. Сега ни предстоят два мача срещу Йънг Бойс. След втория, който е у дома, може да си осигурим класирането. След това може да се фокусираме върху шампионата. Това е целта", заяви Гуардиола. 

Сити се измъкна от серия с две поредни загуби в английското първенство и пауза за националните отбори, като така отново оглави подреждането в таблицата.