Централният защитник Джон Стоунс няма да е наличен за гостуването на Челси в неделя, но контузията му е по-лека от очакваното. Това заяви мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола преди дербито от 12-ия кръг на Висшата лига.

Стоунс се завърна в игра наскоро, след като пропусна 11 от първите 12 мача на "гражданите" този сезон заради травма, но трябваше да бъде заменен още на почивката при при победата с 3:0 над Йънг Бойс през седмицата в Шампионската лига.

"Докторът ми каза, че травмата му не е тежка, но не знам повече подробности", заяви Гуардиола по адрес на английския национал.

Швейцарският бранител Мануел Аканжи тренира в петък и по всичко личи, че ще бъде готов за визитата на "Стамфорд Бридж", въпреки притесненията, че също е контузен.

"Мануел е добре. Днес тренира и бе един от най-добрите", добави мениджърът на шампионите. Манчестър Сити има преднина от 13 точки пред Челси, но Гуардиола не очаква лесен мач в Лондон.

"Те са агресивен отбор, който е добре подготвен тактически. В момента те на са готови за битка за титлата, но са един от най-коравите съперници, които ще срещнем през целия сезон. В последния мач помежду ни те показаха, че имат боен дух и са агресивни. Ние ще трябва да играем на нашето си ниво, но съм сигурен, че Челси в най-скоро време отново ще се бори с нас за трофеи. Нямам съмнение в това", добави испанецът.

Той бе попитан и за състоянието на Кевин де Бройне, който се възстановява след операция на бедрения мускул.

"Говоря с него и той каза, че е добре. Но той още не тренира и нямам яснота кога ще може да играе. При контузия като неговата е най-добре да не го подлагаме на излишен натиск. Травмата му бе сериозна, затова и се наложи да се прави операция. Нека се възстановява стъпка по стъпка", завърши Гуардиола.