Нападателят на националния отбор на Норвегия Ерлинг Холанд ще пропусне последната европейска квалификация на тима си срещу Шотландия, след като получи контузия в приятелския мач срещу тима на Фарьорските острови, заяви лекарят на тима в събота, цитиран от "Ройтерс". Нападателят на Манчестър Сити получи удар и няма да е на линия за двубоя в Глазгоу в неделя, предаде БТА.

"Контузията не е сериозна, но той изпитва болка и има ограничени движения, като за съжаление мачът с Шотландия идва твърде скоро", каза лекарят Ола Санд.

Норвегия е на трето място в групата и няма шанс да се нареди сред първите двама, където са Испания и Шотландия, които си осигуриха местата на Евро 2024.

Холанд е голмайстор на норвежците в квалификациите с 6 попадения, а селекционетър Стале Солбакен заяви, че няма да му търси заместник. "Това е отлична възможност за останалите нападатели", каза той.

В Манчестър Сити също са притеснени за състоянието на Ерлинг Холанд преди дербито с Ливърпул следващата събота след паузата за мачовете на националните отбори. Норвежецът е голмайстор на Висшата лига през сезона до момента с 13 попадения.