Манчестър Сити ще може да разчита на един от лидерите си за дербито с Ливърпул идната седмица - Кайл Уокър, след като имаше опасения, че английският национал може да пропусне срещата заради претоварване и контузии. Той самият обаче заяви, че „ще е свеж като маргаритка“, благодарение на напредналата спортна наука, която подпомага много по-бързото възстановяване за атлетите.

Чувствам се свеж като маргаритка. Връщаме се от Македония рано във вторник сутринта, но за щастие имам добър треньор, който ще ми даде няколко дни почивка преди уикенда. Понякога е изтощаващо, но за нищо на света не бих сменил работата си. Спортната наука ми помага много. Тренирам мускулатурата си във фитнеса и въпреки това съм свеж“, каза Уокър, пред Daily Mail.

Манчестър Сити приема Ливърпул в ранния мач на 25 ноември от 14:30 часа българско време. И двата клуба недоволстват от този факт, защото така времето за почивка между националните ангажименти е скъсено до минимум в името на това да се пълни телевизионната програма.