Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола засипа с похвали колегата си Ангелос Постекоглу преди домакинството срещу Тотнъм в неделя от 14-ия кръг на Висшата лига, съобщи БТА.

Наставникът на "гражданите" заяви, че австралиецът прави футбола "по-добро място" и че той е човек, когото следи още от първата им среща в Япония преди години.

"Само веднъж съм се срещал на живо с Ангело. Това беше преди 3-4 години, когато играхме контрола с Йокохама. Тогава той беше мениджър там и още в първия момент, в който видях работата му, си казах, че има много неща, които харесвам в него", каза Гуардиола.

"Спомням си, че предупредих играчите, че ние не сме готови още за подобен мач, защото ще срещнем отбор, който предоставя много предизвикателства, играе интензивно и включва вратаря си интензивно в играта. Мисля, че той прави футбола по-добро място. Аз съм не само мениджър, но и зрител на мачовете и съм голям фен на начина, по който играе Тотнъм", добави още испанския мениджър по адрес на Постекоглу.

"Тотнъм няма да промени стила си на игра за този мач. Така че призовавам всички наши привърженици да дойдат на стадиона, защото ги очаква спектакъл", каза Гуардиола.

Шампионите от Манчестър Сити заемат второ място в класирането с 29 точки, на една зад лидера Арсенал. Тотнъм, който е в серия от три последователни поражения, е на пето място с 26 точки.