Манчестър Сити и Тотнъм Хотспър завършиха 3:3 в дербито на 14 кръг от английската Висша лига за удоволствие на неутралните зрители.

Хьон-Мин Сон се превърна от герой в грешник за своя тим в рамките на секунди, тъй като първо откри резултата за своя тим, а след това изравни резултата с автогол.

Фил Фоудън по-късно преобърна развоя на мача в полза на „гражданите“, завършвайки една страхотна многоходова атака.

След почивката Джовани Ло Селсо възстанови равенството с прецизен удар от дистанция, а Джак Грийлиш изравни, за да сложи край на „сухата“ си пред гола след няколкомесечно чакане.

В последните секунди на редовното време Деян Кулушевски блесна най-ярко с гола си с глава, тъй като реализира голям отскок и надигра във въздуха Нейтън Аке, за да прати кълбото в сглобката.

Главният съдия по традиция трябваше да напомни на всички ни, че е тук. Саймън Хупър предизвика бурни освирквания в последните секунди на даденото от самия себе си 5-минутно продължение. Причината е, че Ерлинг Холанд бе фаулиран около централния кръг при финална контраатака, но вместо да чака отсъждане в своя полза норвежецът продължи да играе и изрита топката напред в посока Грийлиш. Първоначалното решение на Хупър бе за авантаж, но незнайно защо промени мнението си при летежа на кълбото и спря перфектна голова възможност за домакините. Самият арбитър изглежда нямаше обяснение за играчите от това си решение, но това няма ни най-малко значение, защото просто вече свикнахме с подобни нелепи решения от официалните длъжностни лица във Висшата лига.

Отчитаме и известни претенции за наказателен удар от страна на Сити, но те бяха неособено основателни, защото Аке се строполи при докосването от Хьойберг, а и инцидентът стана цели три минути отвъд минималните добавени пет.

Този резултат се оказва перфектна новина за Арсенал и Ливърпул, защото именно това са двата отбора на върха във временното подреждане няколко кръга преди полусезона. Освен това Манчестър Сити и Тотнъм вече са съответно в серии от по 3 и 4 мача без успех в шампионата, а подобна статистика си е индикация за известна криза.