20-годишният дебютант Мика Хамилтън заяви, че се чувства нереално, след като отбеляза първия си гол за Манчестър Сити при победата на тима като гост с 3:2 на Цървена звезда в последния кръг на груповата фаза на Шампионската лига по футбол.

Юношата на "гражданите" получи топката от Матеус Нунеш, напредна и с мощен удар прати топката в мрежата. Роден и израснал в Манчестър, Хамилтън се присъедини към Сити на 7-годишна възраст и премина през всички отбори на клуба. Той навърши 20 години през миналия месец.

"Честно казано, дори не знам как да го изразя с думи - всичко е нереално. Гуардиола ме постави на десния фланг, което беше необичайно за мен. Никога не съм играл там. Приех го като предизвикателство, приех го и се наслаждавах на всеки момент. Това определено е само начало... трябва да продължим напред. Всичко това е сюрреалистично, все още не съм го осъзнал. Всички вкъщи гледаха този мач", каза Хамилтън пред сайта на УЕФА. 

Защитаващият титлата си Манчестър Сити записа шеста победа в шест мача и завърши на първото място в група "G" с 18 точки. Германският РБ Лайпциг  е втори с 12 точки и също ще играе на осминафиналите на Шампионската лига.