Манчестър Сити се класира за финала на световното клубно първенство. Спечелилият исторически требъл през миналия сезон тим тресна японския Урава Ред Даймъндс с 3:0 във втория 1/2-финал.

"Гражданите" поведоха в края на първата част, след като Маруис Хейбротен си отбеляза автогол.

През втората част англичаните решиха всичко с още 2 гола, дело на Ковачич (52) и Силва (59).

Сити ще спори в петък за трофея с шампиона на Южна Америка Флуминензе. Бразилският гранд елиминира 2:0 Ал Ахли. Мачът за трофея е в петък.


Пеп не можеше да разчита на головата си машина Ерлинг Холанд. Норвежкият стрелец е контузен, но въпреки това пътува с тима за Саудитска Арабия, където се провежда клубния мондиал.

Същото важи и за други 2 основни оръжия в селекцията на "гражданите" - Кевин де Бройне и Жереми Доку.

Носителят на Шампионската лига още от първата секунда взе инициативата. Сити през целия двубой контролираше срещата и ясно ли пролича, че класата между първенеца Англия и японския тим е огромна.

Родри отправи първия удар към Нишикава в 8-ата минута, но без успех.

В 11-ата мин стражът на Сити - Едерсон, за малко да допусне глупава и нелепа грешка. Бразилският вратар на манчестърци аха да изгуби топката в наказателно поле, но все пак се справи.

След половин час игра играчите на Пеп стигнаха до 2 положения. Първо, Нунеш завърши добра атака на Сити, но ударът му бе отразен от японския вратар.

В 36-ата мин пък Нишикава спаси шут на Фил Фоудън.

Все пак логичното се случи и Сити откри резултата преди края на първата част. В добавеното време на полувремето Нунеш центрира остро в наказателното поле. Бранителят на Урава Хейбротен опита да изчисти топката, но вместо това я прати в собствената си врата.

Второто полувреме започна ударно за Сити. 7 мин след подновяването на играта Матео Ковачич удвои преднина за шампионите на Европа.

Уокър изведе сам срещу вратаря хърватинът и халфът не сбърка.

В 56-ата мин "гражданите" на Пеп пропуснаха да направят резултата класически. Тогава Нунеш стигна до центриране, но на празна врата не успя да нацели вратата.

Малко по-късно обаче Сити вкара още един гол във вратата на азиатския шампион. Бернардо Силва стреля от границата на наказателно поле, топката рикошира с играч на Урава, заблуди стража на японците и влетя в мрежата му.

Урава - Манчестър Сити 0:3

Хейбротен (авт - 45); Ковачич (52); Силва (59)

Стартови съставите:

УРАВА РЕД ДАЙМЪНДС: Нишикава, Секине, Шолц, Хейбротен, Акимото, Ито, Иао, Окубо, Ясуи, Коидзуми, Канте

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Уокър, Стоунс, Аканжи, Аке, Родри, Ковачич, Нунеш, Бернардо Силва, Грийлиш, Фоудън