Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола нарече плеймейкъра на тима Кевин де Бройне "изключителен" и "уникален" след победата на "гражданите" с 5:0 над Хъдърсфийлд в мач от третия кръг на турнира за Купата на Англия.

Двубоят бе завръщане в игра за Де Бройне, който през последните пет месеца лекуваше контузия. Белгиецът се появи в игра в 57-мата минута и се нуждаеше от само 17, за да асистира на Жереми Доку за последното попадение в срещата.

"Кевин изкара добри минути в игра. Знаехме, че ще бъде по-добре да влезе като резерва, отколкото да започне като титуляр, тъй като щеше да има повече пространство за опериране. В началото ни бе трудно да намерим тези пространства, защото те се отбраняваха дълбоко в половината си и бяха отлично организирани", каза Гуардиола след срещата.

"Сега Кевин трябва да натрупа практика в тренировките, както и още влизания в игра. За момента той не е готов за пълни 90 минути. Кевин е играч, който ни помога да печелим мачове. Всички в тима играят добър футбол, но хора като Кевин, Ерлинг Холанд, Фил Фоудън и Хулиан Алварес - те правят разликата между нас и тях", обяви Гуардиола.

"Затова за нас е толкова важно да имаме Кевин обратно в състава. Той е изключителен, той е уникален. Щастлив съм, че след толквоа месеци аут той се нуждаеше от само няколко минути, за да асиститра за гол", добави испанският мениджър.

Той бе попитан и за дата, когато в игра ще се завърне голмайсторът Ерлинг Холанд, на което Гуардиола отговори, че се надява всички в тима да бъдат здрави за втората половина от сезона.