Салернитана очаква да вземе под наем защитника на Милан Марко Пелегрино, но продължаващата битка с ФИФА засега блокира сделката. Италианските медии разкриват подробно как има споразумение 21-годишният аржентински защитник да се присъедини към Салернитана за шест месеца, но правилата на ФИФА в момента блокират трансфера.

Причината е, че Пелегрино е играл с клуб Атлетико Платензе до края на август миналата година, а не както обикновено до юли, и следователно се счита, че той вече е играл за два клуба през сезон 2023-24, след като пристигна при росонерите през ноември. Правилата на ФИФА са такива, че един играч не може да бъде в три отбора в рамките на един сезон.

Адвокатите на Милан са в постоянен контакт с ФИФА, която засега отказва да позволи сделката за Пелегрино. FIGC и AFA - италианската и аржентинската футболни федерации - също са в контакт със световния ръководен орган. Сега 21-годишният защитник и Салернитана са в очакване да видят дали ФИФА ще промени решението си и ще разреши трансфера.