Халфът на Манчестър Сити Бернардо Силва стана за смях снощи, след като изпълни „най-лошия свободен удар в историята“, както мнозина го определиха. 

Положението се случи през второто полувреме, все още при 0:0, когато Гражданите трябваше да подновят играта от статично положение на около 30 метра централно срещу вратата. 

Португалецът явно опита да центрира, но вместо това насочи топката абсолютно необяснимо към страничната линия, където тя излезе. 

Той веднага вдигна ръка, за да се извини на съотборниците си, след като явно не уцели добре кълбото, но така или иначе бе засипан от подигравки в социалните мрежи. 

„Това е първият случай, в който гледам Висшата лига и си казвам: „Бих се справи по-добре“, „Много бих искал да знам какво си е мислел Бернардо точно в този момент“ и „Никога не бих си показал лицето пред света след нещо подобно“ гласяха само част от коментарите след случилото се. 

Така или иначе Сити спечели с 1:0 след гол на Холанд, а въпреки че се изложи Бернардо със сигурност ще продължи да бъде ключова фигура за Пеп Гуардиола.