Полузащитникът на Манчестър Сити Джак Грийлиш трябва бързо да влезе в ритъм при завръщането си от контузия, за да се пребори за титулярно място в състава от Висшата лига, коментира мениджърът Пеп Гуардиола.

Грийлиш бе ключов фактор при спечелването на требъл от Сити през миналия сезон и реализира три гола за 26 мача във всички турнири през настоящия сезон.

Английският национал е извън терените от контузията си през миналия месец, получена при победата с 3:1 над ФК Копенхаген в Шампионската лига и бе сред резервите при успеха с 1:0 над Борнемут в събота.

"Той е същият футболист, има същия мениджър и начинът ни на игра не се е променил", добави Гуардиола преди срещата на Манчестър Сити срещу Лутън Таун в петия кръг на турнира ФА Къп.

"Става дума за начина, по който се представя. Това е разликата. Казах от първия ден, че ние се нуждаем от него. Той внася специални качества в нашия отбор. Да се надяваме, че може да направи добри последни три месеца", каза още испанският треньор.

Пеп Гуардиола коментира още, че не може да си позволи да даде време контузените състезатели да облекчат връщането си в състава: "Трябва да намерят ритъм да играят 20 минути или 90. На високо ниво отборът не може да чака да влезеш напълно във форма. Не може да дадеш на някой три или четири мача, за да бъде на максимум. А какво остава за десетте, които не играят? Те не заслужават ли да играят? Трябва да гледаш и малките детайли на тренировките. Футболистите не трябва да ме убеждават, а да убедят себе си, че заслужават да играят."