Ще бъдем готови за Ливърпул. Това обяви Фил Фодън, след като се превърна в герой за победата на Сити над Юнайтед в дербито на Манчестър.
 
Офанзивният футболист се отчете с 2 попадения за успеха с 3:1 и бе най-добрият в сблъсъка, който предхождаше ново дерби, защото сега Гражданите ще гостуват и на лидера Ливърпул, който има точка аванс пред тях.
 
„Това ще е огромен мач за нас, особено след като на техния стадион така или иначе не печелим лесно. Ще е предизвикателство, но всеки иска да играе в подобни срещи, така че със сигурност ще бъдем готови” заяви Фодън, който вече прави най-добрия сезон в кариерата си от гледна точка на статистиката.
 
Той има 18 гола и 10 асистенции във всички турнири, след като досега най-резултатните му кампании бяха през 2020-21 и 2022-23, когато се бе разписал по 16 пъти.
 
Във Висшата лига също постижението му е най-доброто до момента в кариерата – 11 попадения и 7 голови паса, подобрявайки рекорда си от миналия сезон в първенството, когато приключи също с 11 гола, но асистенциите бяха по-малко – 5.
 
До края на сезона така или иначе изглежда сигурно, че той ще увеличи постижението си и в двете категории, а иначе дербито с Ливърпул е в неделя, от 17:45.