Героят за Манчестър Сити Фил Фодън отново обяви, че предпочита да играе в средата на терена, макар че се справя доста добре и на крилото. 

Националът донесе победата над Астън Вила с 4:1 с втория си хеттрик за сезона, като се разписа от пряк свободен удар, както и с далечен шут от дистанция. 

Коя е най-добрата му позиция продължава да бъде обект на дебати, но за самият футболист нещата са ясни. 

„Притежавам добра техника, така че се справям добре и на крилото, но определено предпочитам да играя в средата на терена. Мисля, че през този сезон добавих зрялост към играта си, защото мениджърът говореше за начина, по който трябва да контролирам темпото и мисля, че се подобрих в това отношение. Преди атакувах при всяка възможност, докато сега съм много по-добре балансиран в представянето си“ заяви той. 

„Обикновено не изпълнявам свободни удари, но сега се почувствах уверен и попитах Хулиан, който трябваше да стреля, дали има нещо против ако аз го направя. Той се съгласи и се получи отлично. При второто попадение позабавих движението си преди да достигна наказателното поле и се възползвах, а Родри както винаги бе страхотен. Той е най-важният ни играч. Докато празнувах третия си гол пък Джак (Грийлиш) ми каза, че това е попадение като на Уейн Руни отпреди години. Доволен съм“ каза още Фодън.