Манчестър Сити "игра по изключителен начин", но "футболът са резултатите", заяви треньорът на досегашния носител на трофея в Шампионската лига Пеп Гуардиола.

"Бих предпочел да спечеля, но поздравления за Реал Мадрид, който продължава на полуфинала. Те се защитаваха наистина компактно и солидарно", призна испанският специалист.

"Нямам съжаление за това, което направихме. Винаги като треньор съм опитвал да създавам възможно най-много положения и да допускаме най-малко голове. Аз не ги съдя, не правя това", каза той по повод защитната тактика на съперника.

"Сега те се защитава по-назад в сравнение с последните години и ние създадохме много положения. Но във футбола трябва да вкарах голове и те го направиха по-добре от нас по време на дузпите", каза още Гуардиола. "Футболът е резултати. те са на полуфинал, а не ние", призна треньорът.

"Отборът игра по изключителен начин във всички фази на играта, но за съжаление не спечелихме. Така е. Трябва да благодаря на играчите от дъното на сърцето си за начина, по който играха срещу този отбор. За да победиш Реал Мадрид, трябва да покажеш най-доброто. Ние го показахме, но това не стигна", заключи той.