Ерлинг Холанд е под въпрос за предстоящия полуфинал от Купата на Футболната асоциация на Англия (ФА) срещу Челси, заяви мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола. Нападателят има мускулна травма, получена по време на четвъртфиналите от Шампионската лига през седмицата.

Сити загуби с дузпи срещу Реал Мадрид, а Гуардиола смени Холанд и Кевин Де Бройне преди началото на продълженията.

"Ерлинг усети мускулни болки. Ще видим. Кевин беше изтощен. Той не беше играл пет месеца, така че това е съвсем нормално нещо. Мачовете са много на брой, а ние играем почти до края на всеки турнир година след година. Нямаме много време за възстановяване, а играем много интензивен футбол. Не сме машини", заяви Гуардиола, цитиран от агенция Ройтерс.

"Нямаме време и да се самосъжаляваме за отпадането от Шампионската лига. Ще мислим върху това по време на лятната почивка. Играем само за победи, но понякога губим мачове. Точно това стана през седмицата".

В мача между Сити и Челси може да има задочен сблъсък на най-добрите реализатори в Англия, тъй като Коул Палмър изравни Холанд на върха при реализаторите във Висшата лига. Бившият играч на Сити заби четири попадения при 6:0 срещу Евертън и така двамата вече имат по 20.

"Той е уникален футболист и знаехме това, когато беше при нас. Казвал съм много пъти, че не му дадох минутите, които заслужаваше. Сега той има това в Челси и го разбирам напълно", продължи каталунският треньор.

"Коул е много срамежливо момче, което има голям талант. Той играе фантастично, но в продължение на две години искаше да напусне Сити. Казах му, че искам да остане, но той все пак отхвърли тази идея. Какво повече можехме да направим?".