Манчестър Сити прилича на отбор, който няма как да изпусне титлата. След като Ливърпул почти се предаде, Арсенал продължава да е конкурент. Но победата на Сити с 4:0 като гост на Брайтън само демонстрира колко голяма е мощта на „гражданите“.

Тимът на Пеп Гуардиола е третият в историята на английския футбол навъртял 30 мача без поражение във всички турнири след Нотингам (40 двубоя през 1978 г.), както Манчестър Юнайтед на два пъти (34 през сезон 1993/94 и 33 през сезон 1998/99). Това не е всичко. Сити вкара поне 4 пъти в четири последователни срещи от Висшата лига, пише "Труд". Това се е отдавало в миналото само на „гражданите“ пак, на Юнайтед и на Арсенал.

Фил Фодън пък е безспорното бъдеще на английския футбол. Нападателят заби два пъти на Брайтън и вече има 50 гола в първенството. Така Фодън е третият ненавършил 23 години с такава кота под ръководството на Гуардиола след Лионел Меси в Барселона и Ерлинг Холанд в Сити.

За първи път в 255 двубоя във Висшата лига белгийската суперзвезда Кевин де Бройне се разписа с глава. Халфът има общо 68 попадения в първенството.

Снимка: БГНЕС