Манчестър Сити направи нова крачка към рекордната четвърта поредна титла във Висшата лига, побеждавайки с 2:0 Нотингам като гост. Йошко Гвардиол и Ерлинг Холанд се разписаха за "гражданите".

Тимът на Хосеп Гуардиола продължава да държи съдбата си в собствени ръце и при положение, че спечели последните си четири двубоя ще триумфира с титлата. Сити изостава на една точка зад лидера Арсенал, но и има и един мач по-малко.

Нотингам игра силно и създаде много възможности, но не успя да ги реализира. Форест е 17-и в класирането с 26 точки, само на една пред първия под чертата - Лутън. 

Само след около 20 секунди игра домакините създадоха първото голово положение пред вратата на Едерсон. Айна се включи отлично левия фланг, след което с центриране намери Неко Уилямс. Той обаче не успя да нацели добре топката, а и бе блокиран от защитник на гостите.

В 8-ата минута Родри отне топката, а впоследствие тя стигна до Кевин де Бройне в наказателното поле на Нотингам. Белгиецът завърши сам, а след рикошет Селс все пак успя да се намеси и да спаси.

Малко след това Гибс-Уайт получи възможност да стреля от пряк свободен удар. Изпълнението му обаче прелетя над напречната греда на вратата. В 15-ата минута домакините организираха контраатака. Неко Уилямс нахлу в пеналта и стреля, но Едерсон изби. Хъдсън-Одой почти пък почти се изммъкна сам срещу Едерсон, но в последния момент Нетън Аке действа отлично и успя да избие топката. 

В 32-ата минута шампионите излязоха напред в резултата. Гвардиол стигна до центриране от ъглов удар и се разписа с глава.

Малко по-късно Крис Ууд пропусна отлична възможност пред състава на Нуно Еспирито Санто. Айна намери Монтиел, а той свали топката към нападателя, който бе оставен сам, но отблизо не успя да .реализира

В добавеното време домакините пропуснаха още един великолепен шанс. След ъглов удар Едерсон не се намеси добре, топката падна в Мурило, който я насочи към вратата, но тя се удари в горната греда.

Нотингам започна добре и втората част. Антъни Еланга се измъкна от Кайл Уокър и намери Крис Ууд, който стреля, но голмайсторът Гвардиол бе последна преграда и успя да блокира шута.

В 63-ата минута Хулиан Алварес напредна с топка в крака и завърши, но над вратата на Селс. Три минути след това Еланга получи отдясно и пусна остър пас към Ууд, който обаче се размина с топката във вратарското наказателно.

Кевин де Бройне отправи страхотен изстрел към вратата на домакините в 68-ата минута. Селс обаче блесна с чудесна намеса, за да избие удара на белгийския национал.

В 71-ата минута резервата Ерлинг Холанд удвои аванса на "гражданите". Норвежкият голмайстор получи край наказателното, след което надигра Мурило и прати топката покрай вратаря на Форест.

Три минути преди края на редовното време Хъдсън-Одой опита да изненада Ортега с изстрел от дистанция. Вратарят на Сити, който замени Едерсон, обаче внимаваше и се справи с удара.

Нотингам - Манчестър Сити  0:2

Голмайстори: 0:1 Гвардиол (32), 0:2 Холанд (71)

Нотингам: Селс, Айна, Боли, Мурило, Ниакате, Гибс-Уайт, Данило, Хъдсън-Одой, Уилямс, Еланга, Ууд

Манчестър Сити: Едерсон, Аканджи, Аке, Гвардиол, Уокър, Родри, Де Бройне, Силва, Грийлиш, Доку, Алварес