Само един футболист в историята на Висшата лига е записвал по-дълга шампионатна серия без загуба от тази на Родри.

Водещият халф на Манчестър Сити продължава да се доказва като най-важната фигура в тима на Пеп Гуардиола и в събота участва в поредния успех - 4:0 над Фулъм, приближил шампионите на два мача от четвърта поредна титла.

Сити има само три загуби през този сезон и не е случайно, че и трите дойдоха в отсъствието на испанеца. Родри е абсолютен рекордьор в британския футбол с поредицата си от цели 71 мача без поражение във всички турнири (отпадането с дузпи от Реал Мадрид в Шампионската лига се случи при равенство в редовното време).

Ако разгледаме само първенството обаче, все още има един играч пред Родри в тази статистика.

Това е легендата на Арсенал Сол Кембъл, навъртял 56 срещи в лигата без поражение. Неговата серия продължава почти две години, от ноември 2002 до октомври 2004 г.

Още двама играчи от онзи знаков отбор на Арсенал са на челни позиции по същия показател и това са Коло Туре и Тиери Анри, записали по 48 поредни мача без загуба.

48 са и мачовете на Родри в Премиър лийг, в които той не е усещал вкуса на поражението, изчислява webcafe.bg. За да бъде подобрен рекордът на Сол Кембъл обаче, серията на полузащитника ще трябва да продължи и през следващия сезон.