Манчестър Сити загуби всичките си четири мача от Висшата лига, които изигра на новия стадион на Тотнъм, но защитаващият титлата отбор трябва да промени тази статистика при предстоящото гостуване в Северен Лондон, ако иска да стана шампион на Англия и този сезон, каза мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола.

Сити е втори с 85 точки от 36 мача и изостава с една точка от Арсенал, който има мач повече. Победа над  Тотнъм ще даде предимство на Сити в последния уикенд на лигата, тъй като те търсят рекордна четвърта поредна титла.

"Ако не спечелим срещу Тотнъм, няма да спечелим Висшата лига, така че трябва да победим“, каза Гуардиола пред репортери в понеделник.

"Винаги е толкова натоварващо да се играе там, особено този сезон. Те са толкова агресивни. На „Анфийлд“ губят с 0:4, но продължават да се придържат към това, в което вярват", каза още Гуардиола.

Сити постигна първата си победа на новия стадион на Спърс в двубой за ФА Къп през януари, слагайки край на серия от пет загуби на стадиона.

"Знаем за какво играем. Знаем колко е трудно да сме отново в тази позиция, но имаме нещо уникално пред себе си", каза още Гуардиола.

Отборът на Гуардиола спечели последните си седем мача във Висшата лига, като отбеляза 28 гола и допусна пет.

"Има постоянство в играта ни и това е реалността... Аз натискам моите играчи и те натискат мен. Опитваме се да направим нещо специално. Това е моментът да го направим, в противен случай Арсенал ще бъде шампион", каза Гуардиола./БТА

Снимка: БГНЕС