Калвин Филипс се завърна в Манчестър Сити след края на периода под наем в Уест Хем, съобщава агенция ДПА. 28-годишният халф лекува травма в прасеца, но и без друго нямаше да може да играе срещу шампионите в последния кръг на английското първенство по футбол заради клауза в договора между двата клуба.

Филипс се присъедини към "чуковете" през месец януари, след като не успя да си спечели титулярно място в Сити. Той искаше да влезе във форма за европейското първенство, но остана извън избраниците на националния селекционер Гарет Саутгейт за контролите с Бразилия и Белгия.

Филипс подари гол на Борнемут при дебюта си с на практика първото докосване с топката с фланелката на Уест Хем, а в следващия мач с Манчестър Юнайтед направи нова много груба грешка. Две седмици по-късно той получи червен картон срещу Нотингам Форест.

През март Филипс влезе като резерва в мача срещу Нюкасъл при резултат 3:1 за Уест Хем. Той обаче направи дузпа и "свраките" не само намалиха, а и направиха обрат за 4:3. За капак на всичко, Филипс бе сниман с неприличен жест към привърженик, който го обиждаше.

Филипс, бивш футболист на Лийдс, получи травма в прасеца по време на тренировка.

Снимка: БГНЕС