Английският вестник "Дейли Мейл" твърди, че Пеп Гуардиола няма да остане в Манчестър Сити, след като изтече договорът му в края на месец юни 2025 година. Ако това се осъществи, ще означава, че каталунецът ще остане начело на "гражданите" точно 9 години, колкото изкара и Юрген Клоп, който вече напусна Ливърпул.

Гуардиола спечели требъл с Манчестър Сити преди година, а през този сезон вдигна и рекордна четвърта поредна титла във Висшата лига, като той няма какво повече да постигне с отбора.

Ръководството на клуба желае да задържи Гуардиола, като продължи доминацията на тима, но съзнава, че има малко шансове това да се случи.

53-годишният Пеп Гуардиола изкара голяма част от кариерата си в Манчестър Сити, като преди това той беше 4 години в Барселона и 3 в Байерн Мюнхен.

В Англия вече се спрягат и имената на евентуалните заместници на испанеца след година, като сред тях са треньорът на Жирона Мичел, което би било лесно, след като каталунците са част от "Сити Груп", както и Шаби Алонсо, Роберто Де Дзерби и Юлиан Нагелсман.