Един от стълбовете в халфовата линия на Манчестър Сити Яя Туре сериозно обмисля, дали да не се откаже от националния отбор на Кот Д'Ивоар, пише в днешния си брой таблоидът "Мирър".

Африканецът отсъстваше един месец, заради турнира за Купата на Африканските нации, в който неговата родина стигна до финала, но го загуби от Замбия след дузпи.

28-годишният футболист обаче може да не играе в следващото издание на турнира, което ще се проведе през януари 2013 година.

Туре обяви, че ще му бъде много трудно отново да обърне гръб на отбора, който му плаща по 220 хиляди паунда седмично, в труден момент.

След загубения финал, националът на "Слоновете" поясни, че не е сигурно, дали ще играе на следващия турнир.

"Не знам, дали ще взема участие в него. Аз трябва да помисля това, което е най-доброто за мен, за моя клуб и за моята страна. Обичам да играя за Кот Д'Ивоар, така че няма да ми бъде лесно да взема крайното решение", коментира халфът пред "Мирър".

"Може би, ако бяхме спечелили срещу Замбия, нещата щяха да бъдат по-лесни за мен. Разочарованието в момента е наистина голямо, така че аз ще изчакам, преди да реша какво да правя и дали ще продължавам да играя за родината ми", добави Яя Туре.

"Следващото издание на Купата на Африка ще бъде през следващата година, а загубеният финал от замбийците е емоционален момент за всички нас. Аз обаче ще взема преди този турнир решениe, дали ще играя за родината ми или не"

Туре е силно разочарован, че селекционерът на Кот Д'Ивоар Франсоа Захуи отказа да му даде да се присъедини към отбора с още малко закъснение и по този начин той пропусна сблъсъка с Манчестър Юнайтед за ФА Къп.

"Сити е моят отбор и имам дълг към него, макар че аз съм професионалист и имам дълг и към моята родина. Направих моето задължение, като участвах в турнира за Купата на Африка. Не ми хареса обаче да съм далече от клубния ми отбор в толкова труден момент за него. Наистина исках много да играя срещу Юнайтед за ФА Къп, но не получих разрешение"

"Когато бях още в отбора преди турнира, бяхме в играта и за двете купи, но след това бяхме елиминирани. Хубавото е, че още сме в битката за шампионската титла", завърши той.