Мануел Пелегрини ще се справи добре в Манчестър Сити. Това обяви Рууд ван Нистелрой, който игра под ръководството на чилиеца първо в Реал Мадрид, а след това и в Малага.

59-годишният специалист се очаква да пристигне в Англия в началото на седмицата и да проведе разговори с ръководството на Гражданите, въпреки че те ще бъдат само за уточняване на подробности, тъй като по основните клауза по договора се счита, че всичко е договорено.

“Мога да разкрия единствено собствените си впечатления, които имам от него. Първо работихме заедно в Реал Мадрид, а след това и в Малага в последната година от кариерата ми и мога да кажа, че го ценя високо, защото действията му в професионален и личен план бяха на ниво” заяви холандецът.

“Мисля, че той се доказа най-вече с работата си във Виляреал, а след това и в Малага. Успя да изгради силни отбори, които показваха развитие и прогрес, а това е от голямо значение. Въпреки че съм бивш играч на Манчестър Юнайтед мнението ми е, че той ще се справи добре и ще постигне резултати. Не зная какви са плановете му, но по отношение на начина му на работа и като личност е сред най-добрите” добави Ван Нистелрой.