Както се очакваше Марк Хюз вече не е мениджър на Манчестър Сити. След по-малко от 2 часа, след като тимът победи Съндърланд с 4:3, уелсецът бе освободен от поста си и заменен от Роберто Манчини.

Информация за тази рокада се появи днес в английските и италианските медии и самият Хюз по време на двубоя с Черните котки изглеждаше примирен със съдбата си. Така той остана начело на тима по-малко от година и половина.

„Преди началото на сезона инвестирахме много сериозни средства във футболисти и в подобрение на инфраструктурата затова и си поставихме високи цели. 2 победи в последните 11 мача обаче, не са това, което очаквахме” сподели президентът Халдун Ал Мубарак.

„Шейх Мансур и бордът на директорите бяха на мнение, че това трябва да се промени. Решението е трудно и искаме да благодарим на Марк Хюз за неговата работа и усилията, които положи” добави той.

През миналия сезон Сити завърши на 10-о място в класирането, но през последните 3 трансферни прозореца инвестира 250 милиона паунда и резултатите не отговориха на очакванията.

„Роберто Манчини е доказан специалист, който може да печели трофеи. Той вярва в потенциала на Манчестър Сити и ние вярваме, че ще ни помогне да постигнем целите си” каза още той по отношение на новия мениджър.

Италианецът бе без работа повече от година, след като през лятото на 2008 бе освободен от Интер. Той продължи да получава заплата от нерадзурите до преди 2 месеца, когато окончателно разтрогна контракта си. Според медиите Манчини е подписал за 3 години и половина и ще получава по 3,5 млн. евро на сезон.

Манчини става третия италианец начело на клуб от Висшата лига този сезон след Карло Анчелоти в Челси и Джанфранко Дзола в Уест Хям. Бившият треньор на Лацио, Фиорентина и Интер е 26-ия чужденец (извън Великобритания), който води тим от Висшата лига и общо 6-ия италианец. Нито една друга страна няма толкова мениджъри в историята на Премиършип. Французите са с петима.