Манчестър Сити спечели визитата си на градския съперник Манчестър Юнайтед с 2:1 в дербито от 4-ия кръг на Висшата лига.

По този начин ''гражданите'' спечелиха юбилейна победа номер 50 над своя противник.

Освен това тимът прекъсна серията си от 3 поредни мача без успех срещу този противник. Бе прекъсната и серията на Жозе Моуриньо от 4 поредни победи в официални мачове начело на тима, като броим и успеха срещу Лестър за Къмюнити Шийлд. 

Де Бройне откри за гостите в 15-ата минута, а Ихеаначо удвои в 36-ата след асистенция на белгиеца. За Юнайтед попадението бе дело на Ибра в 42-ата минута. След почивката гол на шведа бе отменен заради засада. 

Дербито бе по-специално и заради наставниците на двата тима - Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо, като тяхното присъствие го направи с още по-силен привкус.

Браво и Сане дебютираха за ''гражданите'', докато Мхитарян излезе ато титуляр за Юнайтед, но тотално разочарова. 

След този мач Манчестър Сити е едноличен лидер с 12 точки от 4 мача. 


Темпото през първите минути не бе никак лошо, но положенията в началото на срещата липсваха.

Погба  все пак отправи мощен удар от дистанция в 8-ата минута, но топката профуча над напречната греда.

В 9-ата минута ''гражданите'' спечелиха фаул от добра позиция, но ударът на Коларов от свободния удар премина над напречната греда.

В 15-ата минута Сити стигна до попадение след гол на Де Бройне, който излезе сам срещу Де Хеа и го преодоля с лекота, след като прати топката покрай него. 

Всичко обаче започна с хубав удар от вратата на Браво и с отклонена от Ихеаначо топка с глава към своя съотборник.

Maлко след това Нолито намери Стърлинг около точката на дузпата, но крилото не успя да задържи кълбото и тя бе изчистена.

През следващите минути гостите бяха по-добрия отбор на терена. В 31-ата минута удар на Стърлинг от границата на наказателното поле пък бе блокиран.

Пет минути след това Де Бройне нацели страничната греда и топката попадна в краката на Ихеаначо, който от близка дистанция не сгреши.

В 42-ата минута Юнайтед намали. След грешка на Браво, който не успя да избие една висока топка, тя попадна в краката на Ибра, който се озова непокрит на метри от вратарското поле и с мощен удар реализира.

В продължението на първата част шведът дори можеше да изравни. но ударът му с глава попадна право в ръцете на Браво.

Секунди след почивката Рашфорд намери Ибра прекрасно в наказателното поле, но волето на шведа изобщо не се получи.

В 50-ата минута шведът отново опита точността на удара си, но отново топката профуча високо над вратата.

През следващия четвърт час не се стигна до интересни положения пред двете врати и темпото на игра поспадна.

В 70-ата минута Ибрахимович бе в позиция на засада и отклони топката във вратата, но голът му не бе зачетен, тъй като бе в положение на засада. 

Ударът на Рашфорд можеше и да влезе без намесата на шведа, но той постъпи доста глупаво в ситуацията.

Фернандиньо пък бе на косъм да вкара за Сити, но ударът му бе избит от Де Хеа. След това пък Бейли влезе леко грубо на Отаменди, но нямаше сигнал за дузпа. макар че такава можеше да бъде свирена.

В 76-ата минута Де Бройне отправи силен удар от няколко метра, а топката рикошира в близката греда и се плъзна успоредно по цялата голлиния, но без да я пресече. 

До края нямаше повече голове. 

MAНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:2
0:1 Де Бройне 15
0:2 Ихеаначо 36
1:2 Ибрахимович 42

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа – Валенсия, Бейли, Блинд, Шоу, Фелайни, Погба, Мхитарян (46 - Ерера), Рууни, Лингард (46 - Рашфорд), Ибрахимович

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Браво – Саня, Отаменди, Стоунс, Коларов, Фернандиньо, Силва, Де Бройне, Стърлинг (60 - Сане), Нолито, Ихеаначо (53 - Фернандо)


<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/W0Usfgi0rCY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>