Крилото на Рома Жервиньо заяви, че “вълците” се нуждаят от централен нападател от световна класа, за да отговорят на предизвикателството на Рома. Така котдивоарецът косвено нападна местната икона Франческо Тоти за липсата на достатъчно голове. 

“Битката за Шампионската лига е много впечатляваща и е пълна с изненади. Рома ще отиде на “Сан Сиро” с мисълта за победа. Защо не вкарваме толкова този сезон? Защото Тоти не ми дава толкова много асистенции”, заяви с чувство за хумор Жервиньо. 

Случайност или не, но бързакът не е онзи от предишния сезон. Формата му спадна рязко след завръщането му от Купата на Африканските нации през януари, която Кот д’Ивоар спечели с дузпи. 

“Невероятно щастлив съм от тази титла. Когато се завърнах, бях малко изморен, а освен това целият ни отбор бе изгубил своята острота”, оправда се Жервиньо. 

В последните месеци головете за Рома са дело предимно на халфовете и Жервиньо смята, че “вълците” се нуждаят от нападател тип Карлос Тевес или Гонсало Игуаин. “Да, ако завършим втори, ще се нуждаем от такъв човек”, потвърди котдивоарецът.