Ръководството на Рома подготвя мащабна чистка на играчите през лятото. Според слуховете в Италия Раджа Найнголан може да премине в Ювентус, където да замени гласения за напускане Пол Погба. Всичко това при положение, че „Старата госпожа“ не успее да привлече Аксел Витсел от Зенит Санкт Петербург.

„Кориере дело Спорт“ обаче тиражира информацията, че Найнголан няма желание да ходи в Ювентус, тъй като е във война с феновете на клуба след разменени пиперливи съобщения по-рано през сезона.

При всички положения подмяна на състава през лятото ще има, тъй като Руди Гарсия е недоволен от представянето на тима си през втората част на сезона. Според „Ил Темпо“ единствените, които ще имат гарантирано място в Рома през следващия сезон са Костас Манолас и Алесандро Флоренци.

Мапу Янга-Мбива и Давиде Астори ще бъдат поставени в трансферната листа, докато халфовете Сейду Кейта и Миралем Пянич също нямат място в състава на „вълците“.

Дори иконата на Рома Даниеле Де Роси може да бъде пожертван, тъй като е желан от клубове от САЩ, така че в средата на терена единственият, който ще запази мястото си е Кевин Строотман. Холандецът обаче е постоянно контузен.

Вестникът вярва, че Франческо Тоти и Хуан Итурбе вероятно ще останат в Рома, докато решението за другите нападатели, включително Жервиньо, ще се взима по-късно.