Монако е на път да привлече Матия Дестро за 15 млн. евро, твърдят медиите във Франция. Според тях нападателят ще замени в тима на Леонардо Жардим Димитър Бербатов, чийто договор не бе подновен и в момента е свободен агент. 

Дестро прекара последните 6 месеца под наем в Милан, като в договора му има клауза за закупуването му за 18 млн. евро. Това обаче едва ли ще стане, а “Кориере дело Спорт” тиражира информацията, че Рома все пак ще изкара прилични пари от него. 

Първата оферта на Монако е била на стойност 12 млн. евро, но се говори, че Рома ще склони при сума около 15 млн. Агентът на нападателя Клаудио Вигорели ще говори с шефовете на Рома, но се предполага, че трансферът на нападателя е въпрос на дни. 

Дестро в момента е на ваканция на гръцкия остров Миконос, но още тези дни ще лети до Монте Карло за прегледи. 

Рома търси звезден нападател и се смята, че “вълците” ще използват парите от трансферите на Дестро и Жервиньо в Ал Джазира за него. Най-обсъжданият вариант към момента е Един Джеко от Манчестър Сити. 

Сейду Думбия също едва ли ще остане в Рома, след като не убеди с представянето си, след като дойде в Рим преди шест месеца.