Треньорът на Рома Руди Гарсия заяви, че иска да види впечатляващият си отбор от първите 18 месеца от работата му в столицата. Наставникът даде пресконференция за началото на сезона. 

“Виждам, че феновете ни са ентусиазирани. Имаше много деца на стадиона и това е много хубаво. Те са бъдещето на Рома и Рим”, заяви Гарсия. 

Треньорът на Рома бе запитан какво се случва с трансфера на Един Джеко от Манчестър Сити. “Ще вземем няколко нови играчи, а други вече пристигнаха”, отговори заобиколно французинът. 

“Всички играчи в отбора са ми важни, в това число и младите. Всеки млад футболист, който пристигна в първия ден на подготовката, ще остане с нас и ще опитаме да го развием. Това означава, че продължаваме да работим здраво с нашата академия. 

Отборът е почти същия, като миналата година, с изключение на Яго Фалке. Той е страхотен играч. Откривам го и като човек и той е много смирен, много ценен. Той ще ни помогне да се развием. Работим още на трансферния пазар, в съдружие с президента Джеймс Палота и спортния директор Валтер Сабатини. 

Ние искаме да запазим състава си и в същото време да привлечем нови играчи. Но не бива да привързваме. Търсим футболисти на три специфични поста и в момента е най-добре да изчакаме. Това ще е стратегията ни за лятото”, каза още Гарсия. 

Треньорът на Рома заяви, че не иска да се повтори миналият сезон, когато играта на “вълците” във втората половина спадна. 

“Не бива да мислим за миналия сезон. Аз съм спокоен, нещата са същите. Нито съм по-слаб, нито по-силен след него. Бъдещето е днес. Сега за нас най-важно е да се подготвим за новия сезон. 

Миналата година пак завършихме на второ място, въпреки че променихме цялата си защита, това означава, че се отбраняваме добре като отбор. Няма да променя мнението си. Ако играем добре, ще имаме повече възможности за победа. Във втората половина на миналия сезон нашият стил се промени малко. Седяхме в защита и дебнехме на контраатаки, но това зависи и от другия отбор. 

Това, на което се надявам, е да играем онзи впечатляващ футбол от първите ми 18 месеца в Рома. Защото хората идваха щастливи на стадиона. 

Целта ни ще бъде отново да се класираме за Шампионската лига. В Серия А фаворит за титлата остава Ювентус, докато ние сме аутсайдери. Ние обаче ще дадем всичко от нас, за да им причиним трудности, както винаги сме правили. 

Нуждаем се от перфектен сезон, но аз знам, че можем да го направим. Най-важното нещо е да допускаме колкото се може по-малко грешки”, завърши Руди Гарсия.