Рома записа първата си загуба в Серия А този сезон, след като Костас Манолас си вкара автогол за 1:2 като гост на Сампдория на “Луиджи Ферарис”. 

Едер бе дал аванс на домакините в началото на втората част, но резервата Мохамед Салах успя да изравни малко след това. 

Загубата коства челните позиции на “вълците” и в момента столичани са на 9-мо място с 8 точки. Сампдория пък вече е на петото място  с 10 точки.

Гостите започнаха с Един Джеко, Мохамед Салах и Яго Фалке в атака, които причиниха много проблеми за защита на Самп. 

Едер, който през седмицата поднови договора си със Сампдория, успя да се отблагодари на клуба и президента с гол 4 минути след началото на второто полувреме. Бразилският нападател, който е национал на Италия, се разписа от свободен удар, който не остави никакви шансове на Морган Де Санктис. 

Треньорът на Рома Руди Гарсия реагира и замени Фалке с Жервиньо, който внесе още острота в атаката на гостите. В 69-та минута Салах успя да изравни впечатляваща асистенция на Миралем Пянич. Така египтянинът се разписа за втори пореден мач. 

И този му гол обаче се оказа недостатъчен, тъй като в 85-та минута Костас Манолас си вкара автогол, за кеф на местните фенове. Гръкът отклони в собствената си мрежа след прострелно центриране на Едер. 

Сампдория - Рома 2:1 

1:0 Едер 50'

1:1 Салах 69

2:1 Манолас 85-автогол

Сампдория: Вивиано, Месбах, Перейра, Силвестре (29 - Мойсандер), Жуканович, Фернандо, Барето, Кореа (60 - Иван), Сориано, Едер, Муриел (87 - Касано)

Рома: Де Санктис, Дин, Де Роси, Манолас, Флоренци, Наинголан (87 - Итурбе), Кейта, Пянич, Салах (87 - Учан), Фалке (60 - Жервиньо), Джеко