Спортният директор на Рома Валтер Сабатини призна, че спадовете в играта и обратите са в ДНК-то на „вълците“. Столичани направиха 4:4 с Байер Леверкузен в Германия преди две седмици, след като водеха с 4:2, а снощи допуснаха да им изравнят от 2:0, преди Миралем Пянич да донесе победата с 3:2.

„В нашето ДНК е да се отпускаме и да допускаме обрат.  Трябва да играем по-разумно, но това никога не е била сред водещите характеристики на нашия отбор. Все пак направихме страхотно шоу за телевизиите. Реакцията ни беше превъзходна и най-важното е, че спечелихме. Тази точка преднина пред Байер е много важна от психологическо ниво.

Казах на Руди Гарсия, че всеки друг отбор би се предал, ако допусне изравняване от 2:0, но аз видях нашият да продължава да работи толкова силно, което е много добър знак. Хареса ми, че играем като отбор. Сега ни предстои гостуване на Барселона и не бива да чувстваме, че сме загубили, още преди да стъпим на терена“, каза Сабатини.

Един Джеко вкара първият си гол за Рома след 30 август, след като се възползва от хубаво подаване на Мохамед Салах.

„Той знае, че ние чакаме голове от него, но пък и трябва да отбележим какъв пас даде на Салах за първия гол. Той показва невероятно движение по терена. Един е страхотен професионалист и играч от много високо ниво“, каза още Сабатини.

Следващият мач на Рома е също толкова специален – дербито с Лацио в неделя. „Ако този мач завърши с победа 3:0 за нас, няма да смятам, че е бил дерби. Но сега все още съм под емоциите от срещата с Байер. Нека говорим за Лацио в следващите дни“, допълни шефът на Рома.