Марчело Липи е големият фаворит за заместник на Руди Гарсия начело на Рома. Френският специалист е заложен на дузпата, след като „вълците“ отпаднаха от Специя в турнира за Купата на Италия.

На Ботуша се говори, че решението ще бъде взето след последната възможност на Гарсия за поправителен – мачът с Дженоа в неделя, но в Рим вече подготвят и план Б. Според местните медии директорите на Рома са бесни от елиминацията за Купата и вече се оглеждат за нов треньор.

Липи е готов да се завърне на треньорския пост. Специалистът, който направи Италия световен шампион през 2006 година, е спряган и за Лацио и бе забелязан на трибуните на „Олимпико“ за мача на „орлите“ с Ювентус.

Сред другите варианти за треньор на „вълците“ са Валтер Мадзари и Лучано Спалети.

В същото време Руди Гарсия бе категоричен, че не мисли да напуска Рома. „Няма да напускам. Ще остана и ще се боря до смърт. Ще говоря с момчетата, но истината е, че нямаме право да се извиняваме за тази загуба.

Не допуснахме гол в три мача, но тактически загубихме баланса си. Преди вкарвахме много, а сега не го правим. Нужно е да върнем пак желанието си. Имаме качествата, но трябва да подобрим играта си“, заяви Гарсия.