Новото попълнение на Рома Диего Пероти разкри, че трансферът е голяма стъпка в кариерата му и ще даде всичко от себе си за „вълците“. Преминаването на аржентинското крило на „Олимпико“ се проточи по-дълго от очакваното. Той ще играе под наем до края на сезона срещу 1 млн. евро, след което Рома може да закупи правата му за още 9 млн.

„Щастлив съм да бъда част от толкова голям клуб. Това е огромна стъпка в кариерата ми. Истината е, че ми казаха чак след мача на Дженоа с Фиорентина, че ще трябва да пътувам до Рим. Очевидно е, че имаше много слухове в последните 20 дни, но всичко стана в последните 24 часа. Срещнах се с Лучано Спалети и си поговорихме за моята роля в тима.

Говорих с Николас  Бурдисо и Яго Фалке, преди да подпиша и те ми казаха, че Рома е страхотен клуб. Особено Николас ми го препоръча, защото той беше тук доста време. Не бих искал да говоря за себе си, предпочитам феновете да го правят. Аз ще дам 100 процента от себе си във всеки мач. Понякога ще играя добре, понякога ще правя грешки, но ще дам най-доброто“, заяви Пероти пред официалния сайт на Рома.

„Чувствам се най-комфортно по лявото крило, но в Дженоа играех навсякъде, дори отдясно. За мен е важно да бъда ценен за отбора, независимо на коя позиция. Още с първите си впечатления видях, че Рома е огромен клуб“, каза още Пероти.