Франческо Тоти призна, че е готов да направи немислимото - да напусне Рома, за да поиграе още малко футбол. Принца на Рим има епизодично участие за “вълците” в последните години и в интервю за Рай изля мъката си. 

“Чувствам се все още много добре физически и във форма, заради което искам да играя. Контузиите са зад мен и не играя само заради тактически решения. Не мога да остана в Рома при тази ситуация. Боли ме да съм на пейката. Разбирам, че заради годините ми играя по-малко, но в края на кариерата ми това е лошо за мен. 

Какви са отношенията ми със Спалети? На добро утро и лека вечер сме. Това е. Той казва толкова добри неща по вестниците, но никога лице в лице. Договорът ми изтича през юни и ще чакам новини от президента. Ще видим какво ще стане”, каза Тоти. 

Легендите Кристиан Виери и Роналдо взеха отношение по темата. Според бившия италиански национал най-добре за Тоти е да заиграе в чужбина. 

“Ако се чувства добре, нека продължава да играе. Всичко зависи от него. Но решението си е негово и не трябва да се влияе от други хора. Справя се наистина добре, но ще трябва да вземе решение за себе си. 

Франческо е почти на 40 години и иска да играе, защото е велик. Той може да отиде в чужбина или да свърши кариерата си в Рома. Каквото и да реши, ще е правилното”, каза Виери. 

Феномена Роналдо пък призна, че е бил в подобна ситуация. “Минавал съм през подобна ситуация и само Тоти трябва да реши какво да прави. Тогава се срещнат с президента Масимо Морати и му казах да избере между мен и Ектор Купер. И той избра Купер”, каза Роналдо.