Полемиката в Италия около бъдещето на Франческо Тоти продължава. Принца на Рим поднови тренировки с Рома, след като беше оставен извън групата за мача с Палермо (5:0), но специалисти и бивши футболисти не спрат да дават мнението си по темата. 

“Франческо Тоти е направил много за италианския футбол и Рома. Той е в този клуб през цялата си кариера и заслужава уважение. Франческо сам ще реши кога да се откаже, но футболистите не искат да спират не заради парите, а защото обичат прекалено много играта”, заяви бразилската легенда Роналдо. 

Бившият защитник на Рома Йон Арне Рийзе също коментира ситуацията. “С цялото ми уважение към всички играчи в Рома, но Тоти е Бог. Знаех за него преди да отида в Рим, но като съотборник ме изненада. Той е много мил човек, много жив. Обича да се шегува и да помага на съотборниците си.

Разбира се, английският му език беше ужасен, така че комуникацията с него не бе лесна, но той винаги беше насреща. Трудно е да си представиш Рим без един от кралете му”, каза Рийзе, след което направи паралел между Тоти и Стивън Джерард. 

“И двамата са невероятни лидери. Джерард беше капитан на терена, с невероятна харизма и винаги даваше всичко от себе си. Присъствието на Тоти обаче се усещаше не само по време на мачовете, но и в тренировките”, добави Рийзе. 

Бившият селекционер на Италия Чезаре Прандели обаче зае страната на Лучано Спалети. “Трудно е да се съди, без да знаем какво е положението в дълбочина. Но изглежда, че има неизяснени неща между Тоти и Спалети. Тоти преди всичко е добро момче, а не само символът на Рома и Рим. 

Не мога да разбера позицията му, но разбирам решението на треньора. Може да си най-добрият играч, капитанът, но това държание е неприемливо. Дори сега ролята му в клуба е още по-сериозна”, коментира Прандели.