Халфът на Рома Кевин Строотман заяви, че ще е в пълна кондиция за следващия сезон. Холандецът пропусна голяма част от последните две години заради контузии в коляното и в момента работи по специална програма, за да влезе в оптимална форма.

Строотман беше подложен на операция в Холандия, която се оказа неуспешна и трябваше да легне под ножа и в Италия. Втората интервенция беше извършена от римлянина Пиерпаоло Мариани.

„Ник ван Дайк разполага с много добър екип, но в тази област никой не е перфектен. В Италия също имаме прекрасни лекари. Кевин имаше съмнения в началото, но след това ми изпрати съобщение да ми се извини, че е бил толкова недоверчив“, заяви Мариани.

„Никой не иска да предприема рискове. Вземете за пример Франческо Тоти. Знаех, че боравя със съкровище, когато го оперирах, но бях пределно убеден, че ще се справя. Съжалявам, че Строотман пропусна толкова време. След първата операция го гледах на терена и виждах, че има нещо нередно.

Не знам дали съжалява, някои играчи дори не казват едно „благодаря“. Все пак на нас дължат много. Строотман ще бъде същият играч като преди. Само трябва някои леки болки и страхове да отминат. Ще бъде в най-доброто си състояние за началото на следващия сезон. Знаете ли, че преди време оперирах коляното на бившия играч на Рома Хюсейн Харджа и той се завърна на терена след 93 дни? Това е нов световен рекорд “, похвали се доктор Мариани.