Лучано Спалети направи конструктивна критика за играта на един от героите си от дербито с Лацио. Стефан Ел Шаарави вкара първото попадение, но според треньорът на Рома Фараона е можело да се справи по-добре в няколко ситуации. 

“Диего Пероти и Стефан Ел Шаарави бяха невероятни. Аржентинецът показва все по-голям характер и зрялост, докато Стефан трябва да бъде по-агресивен в някои ситуации. Той вкара гол, но имаше още 3-4 шанса, където можеше да отбележи за втори път и да реши мача. Липсваше му решителност. Колкото по-бързо подобри тази част в играта си, толкова по-скоро ще стане голям играч”, заяви Спалети след дербито. 

“Разликата от 4 точки от Наполи пак е много сериозна, въпреки че те трябва да ни гостуват на “Олимпико”. Трябва да се представим страхотно до края на сезона, за да ги минем. Лацио има някои впечатляващи играчи и страхотен треньор, така че е нормално, че имахме тежки моменти, които не личат от резултата. 

Антонио Рюдигер и Костас Манолас бяха страхотни в защита. Един Джеко също се включи добре, вкара важен гол. Той носи нещо различно, което е много важно във футбола”, каза още Спалети. 

Франческо Тоти отново остана на резервната скамейка, а това бе може би последното му дерби с Лацио. “Аз съм най-разочарован, че той не игра. Но това е отборен спорт и треньорът трябва да взима тежки решения. В момента има други футболисти, които са по-стабилни от Франческо и те също заслужаваха да играят”, добави треньорът на Рома.