Ливърпул загуби с 1:2 от Рома в приятелска среща, която се игра на стадион "Буш Стейдиъм" в Сейнт Луис.

Мърсисайдци започнаха със силен състав, а атаката им се водеше от Даниел Стъридж, Роберто Фирмино и новото попълнение Садио Мане. На терена бяха още Джеймс Милнър и друг нов - Жоржиньо Вайналдум.

В състава на "вълците" пък бяха Раджа Наинголан, Един Джеко и Мохамед Салах. Именно двамата нападатели вкараха головете за италианците в мача. На игрището беше и Кевин Строотман, който беше една година извън игра заради травми.

Рома изглеждаше по-добрият отбор в по-голяма част от срещата, като Наинголан не спираше да тормози момчетата на Юрген Клоп. При една от първите възможности Натаниел Клайн успя да блокира Джеко, но националът на Босна и Хелцеговина откри в 29-ата минута. Той си пое на гърди и стреля ниско долу, а Алекс Манингер можеше да реагира и по-добре.

Точно преди паузата Шей Оджо изравни резултата с глава, като това беше неговият трети гол във втората предсезонна контрола, в която играе. 

Малко след като беше изминал един час игра Мохамед Салах вкара победния гол за римляните. Джеко стреля с глава след хубаво центриране на Флоренци и накара Миньоле да избива. Уиздъм не успя да изчисти и Салах се оказа най-съобразителен.

Ливърпул можеше да вкара изравнителен гол пет минути преди края, но бразилецът Алисон се намеси блестящо и отказа Дани Ингс.


Ливърпул - Рома 1:2

0:1 Джеко - 29'
1:1 Оджо - 45'
1:2 Салах - 62'

Ливърпул: Манингер, Клаван, Ловрен, Клайн, Джан, Оджо, Милнър, Вайналдум, Фирмино, Мане, Стъридж
Влезли като резерви: Миньоле, Стюърт, Александър-Арнолд, Бранаган, Морено, Ингс, Хендерсън, Уиздъм, Маркович, Лалана, Рандал, Коутиньо

Рома: Алисон, Манолас, Емерсон, Хуан, Флоренци, Паредес, Строотман, Наинголан, Салах, Ел Шарауи, Джеко
Влезли като резерви: Гьомбер, Торосидис, Сек, Герсон, Рики, Пероти, Тоти, Итурбе