Паоло Роси смята, че Франческо Тоти е най-добрият футболист в Серия А от 20 години насам. Принца на Рим ще празнува 40-ти рожден ден следващата седмица, а легендата от Световното първенство през 1982 година коментира Тоти навръх своя 60-ти рожден ден. 

“Тоти е най-добрият футболист в Италия в последните 20 години. Какво мисля за Джеко? До преди седмици беше магаре, а сега е шампион. Не мисля, че е което и да е от двете, но той е топ играч. С подкрепата от Тоти обаче е съвсем различно”, каза Паоло Роси. 

Легендата коментира и кой е любимият му нападател в Серия А. Пауло Дибала, защото е свеж, спонтанен и коректен на терена. Хубаво е да се гледа играта му. Изглежда много добро младо момче, което е добър пример. Колкото до Игуаин, мисля, че Макс Алегри трябва да намери баланса и да не прави революции в печеливш тим. 

Успя да направи добра сплав от играчи като Погба, Мората и Дибала. Игуаин не е малко дете, но трябваше да влезе в кондиция в началото на сезона. Дали Мауро Икарди е по-добър от него? Не, не мисля, че е. Той обаче доказа, че е на правилния път година след година. 

Карлос Бака ми напомня на Филипо Индзаги. Той живее, за да вкарва. Може би не всеки го забелязва, но той е винаги на правилното място в точното време”, каза още Паоло Роси.