Треньорът на Рома Лучано Спалети нарече Франческо Тоти гений, но обясни защо не му дава шанс да играе всяка седмица. Капитанът на „вълците“ отпразнува наскоро 40-ти рожден ден и има над 750 мача за клуба.

„Тоти беше и винаги ще бъде над всички в отбора. Миналата година показа, че все още може да ни помогне много, той има много качества, а креативността му не е тайна за никога. Той е гений, не е само талант.

Когато обаче не притежаваме топката, имаме трудности. Ето защо в такъв момент се нуждаем от опитен играч. Сега дори той е по-привързан към футбола от преди, тренира като никога досега“, каза Спалети.

Специални похвали получи и Кевин Строотман. „Той е невероятен играч и много добър човек. Достатъчно е да видите само желанието и емоцията, която изпитва по време на тренировките. Същото е и в мачовете. Той определено е едно от момчетата в отбора, които диктуват ритъма. Дойдели неделя, той винаги е настроен за победа.

Много сериозен човек е, шампион, който дава всичко от себе си за отбора. Той е футболист, който може да играе за отбори като Барселона и Байерн Мюнхен“, добави Спалети.