Рома удари с 4:1 Виктория Пилзен в среща от Група "Е" на Лига Европа и се класира за 1/16 финалите на турнира. Три гола на Стадио "Олимпико" в Рим за домакините заби Един Джеко (12, 61, 88), един добави Диего Пероти (82), точен за гостите бе Земан (19).

Като цяло "вълците" контролираха мача, показаха по-качествена игра, създадоха дузина голови положения, вкараха две попадения и в крайна сметка заслужено си взеха победата и трите точки.

Така Рома е на 1/16 финал в турнира, докато чехите отпадат от турнира и последните срещи от тази група ще са само за престиж.


Домакините от Рома започнаха здраво мача и притиснаха гостите пред наказателното им поле. Още в 10-ата минута Раджа Наинголан се озова на чиста позиция и стреля мощно, но топката мина до гредата.

Минута по-късно римляните вкараха. Тогава Един Джеко опъна мрежата на Виктория и Рома дръпна с 1:0. "Вълците" продължиха да доминират, но с пропуск се отчете Джеко.

Така се стигна до 19-ата минута, когато гостите вкараха с първото си положение. Ян Коварик намери Мартин Земан и той с глава отбеляза за 1:1.

След половин час игра Мохамед Сала размина защитата на гостите, но се засуети и изпусна. До края на полувремето на два пъти Един Джеко не успя отново да даде аванс на Рома.

Втората част започна с масирани атаки за Рома, но последователно с пропуски се отчетоха Емерсон и Мохамед Сала. В тези минути "вълците" тотално доминираха, но трудно достигаха до чисти голови положения.

След час игра Кевин Строотман стреля от дъгата на наказателното поле, но топката мина до гредата. Минута по-късно Рома най-сетне успя да поведе отново. Антонио Рудигер асистира на Един Джеко и той с глава вкара за 2:1.

В 71-ата минута всичко можеше да се реши, но Мохамед Сала пропусна страхотна възможност. В 82-ата минута Диего Пероти опъна мрежата на Виктория и така Рома поведе с 3:1. Шест минути по-късно Пероти намери Джеко и той направи 4:1.

До края не се случи нищо интересно. "Вълците" контролираха ситуацията и заслужено си взеха победата и трите точки, с които се класираха на 1/16 финал за Лига Европа.

РОМА - ВИКТОРИЯ (ПИЛЗЕН) 4:1

Голмайстори:

1:0 Джеко (12)

1:1 Земан (19)

2:1 Джеко (61)

3:1 Пероти (82)

4:1 Джеко (88)

Рома: АЛИСОН, БРУНО ПЕРЕС, РУДИГЕР, ФЕДЕРИКО ФАЦИО, ЕМЕРСОН, ЛЕАНДРО ДАЙНЕЛ ПАРЕДЕС, КЕВИН СТРООТМАН, МОХАМЕД САЛА, НАИНГОЛАН, ХУАН МАНУЕЛ ИТУРБЕ, ЕДИН ДЖЕКО

Виктория: КОЗАЧИК, АЛЕС МАТЕЮ, ЛУКАШ ХЕЙДА, ЛИМБЕРСКИ, КОВАРИК, ХРОСОВСКИ, ЯКУБ ХРОМАДА, МИЛАН ПЕТРЖЕЛА, ЯН КОПИЧ, МАРТИН ЗЕМАН, МИХАЛ КРМЕНЧИК