Диего Пероти даде интервю пред официалния сайт на Рома, в което говори за плановете си за 2017 година. 

Загубата от Ювентус попречи ли на амбициите ви за титлата на Италия? 

Има голяма разлика в точките, но има още много мачове до края на сезона. Искахме да спечелим в Торино или поне да завършим на равно, но все пак играхме като равни.  

Какво трябва да направи Рома, за да подобри представянето си? 

Губим прекалено много точки в гостуванията си. Сещам се сега за равенствата с Каляри и Емполи. Заболя ни от тях. Именно тези точки сега правят разликата. Подобни мачове трябва да печелиш, за да вземеш титлата. 

В Лига Европа ще играете с Виляреал. Какво мислите за този противник?

Лига Европа е голям турнир. Играл съм в него със Севиля и знам какво е. Виляреал е много тежък противник и няма да ни е лесно, но ако искаме да печелим трофеи, трябва да играем срещу добрите отбори рано или късно. Реваншът ще бъде в Рим, което може да се окаже важно за нас. 

Мислите ли за националния отбор на Аржентина? 

Това е моята мечта. Върхът във всяка кариера е да играеш за националния си отбор. А Аржентина има много добри футболисти, особено в средата на терена. Все пак аз играя в голям клуб като Рома и вероятно селекционерът е гледал мои мачове. 

Вие сте много религиозен човек. Какво означава Папа Франциск за вас?

Прекрасно е, че Папата е от Аржентина. Аз съм много религиозен и имах късмет да се запозная с Папата след един мач срещу Сан Лоренцо. Беше емоционално да го видя, той е нормален човек и за мен беше чест да се запознаем. За мен и за всеки аржентинец е страхотно, че Папата е от нашата страна.

Да се върнем на футболна тема. Истина ли са думите на Лучано Спалети, че не обичате да играете на дясното крило? 

Не е напълно невярно. Не че не обичам, просто не се чувствам по-полезен за отбора. По-трудно е за мен да покажа качествата си. По лявото крило се чувствам по-добре. Но ако се наложи да играя отдясно, ще го направя. Все пак предпочитам по лявото крило. 

Какво се надявате да постигнете през 2017 година? 

На първо място да останем здрави и сезонът на мен и моите съотборници да мине без контузии. След това със сигурност искам да спечеля нещо с Рома, защото това ще бъде незабравимо. Ще бъде уникално. Искам да спечеля нещо, защото досега съм печелил само Купата на Краля в Испания със Севиля, а римляните заслужават много подобно щастие. Ние сме много добър отбор и мисля, че можем да го направим. Но е време да престанем да мислим, а да го показваме на терена.