Рома удари с 2:0 Кротоне и записа важна победа в битката за шампионската титла и местата даващи право за участие в Шампионската лига.

С този успех римляните се доближиха на четири точки от Ювентус, но торинци имат мач по-малко. Попаденията в срещата забиха Раджа Наинголан (40) и Един Джеко (77).

При резултат 0:0 Джеко профука дузпа, както го стори и при гостуването на Удинезе по-рано през сезона. За домакините титуляр бе Александър Тонев, който се запомни с два удара преди почивката. Кротоне остава в зоната на изпадащите отбори с едва 13 точки. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/CyI1BGusTe8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Срещата започна с атаки и към двете врати, като в първоначалните минути срещата бе много динамична и открита. Домакините можеха да вкарат още в осмата минута, когато Александър Тонев стреля остро, но Шчесни показа класа и спаси. Две минути по-късно Мохамед Салах стреля с глава, но в аут.

В следващите минути Рома взе инициативата и натисна сериозно. В 15 минута Мохамед Салах се свлече в пеналта и бе отсъдена леко пресилена дузпа за "вълците". Зад топката застана Един Джеко, който стреля непохватно в аут и така нулевото равенство се запази.

В 20-ата минута Емерсон проби по крилото и центрира отлично към Салах, който стреля с глава, но над гредата. Отговорът на Кротоне бе втори много силен удар на Тонев, но отново Шчесни спаси. След половин час игра Паредес центрира от фаул на точката на дузпата, но там защитата на Кротоне се справи и изчисти.

В 37-ата минута Салах се озова на чиста позиция, но се засуети, след което пусна към Джеко, но той бе блокиран на границата на пеналта. Три минути по-късно Рома вкара. Салах пусна към Наинголан, който задържа технично и с диагонален удар простреля вратаря за 0:1. До края на полувремето гостите контролираха играта и не дадоха големи шансове на Кротоне.

Втората част започна с натиск на Рома. В 53-ата миунта "вълците" сътвориха страхотна контра, при която топката достигна до Джеко, който обаче с левия крак я прати в гредата. Пет минути по-късно Кротоне вкара, но правилно попадението бе отменено поради засада.

Последваха спокойни минути, в които топката се разиграваше основно в средата на терена, без каквито и да било голови ситуации пред една от двете врати. В 77-ата минута Рома сътвори уникална многоходова атака, при която Салах поднесе топката на Джеко и той на празна врата направи 0:2. До края Рома контролираше играта, не даде никакъв шанс на Кротоне и заслужено си взе победата и трите точки.

Кротоне - Рома 0:2

Голмайстори: 

0:1 Раджа Наинголан (40)
0:2 Един Джеко (77)